In een zonovergoten Daytona Beach Florida USA heeft Corpus Sanum Topgymnaste Yoni Verdonck alle verwachtingen ingelost op het WK van de jeugd Trampoline en Tumbling. Van de 25 Belgische deelnemers was Yoni de enige die voor 3 disciplines op de wedstrijdvloer kwam. Ze heeft haar opdrachten tegen 100% afgewerkt.

Meer dan 1500 deelnemers uit 36 landen en van alle continenten streden 4 dagen om de hoogste eer op de Word Age Group Competition. Na een lange vlucht met tussenlanding in Washington en aankomst in Orlando werd met de bus verder gereden tot in Daytona. Na klimatiseren en enkele dagen training kwam snel de eerste wedstrijddag eraan. Voor de 15-jarige Yoni onmiddellijk wedstrijden op Dubbelmini en Synchroon Trampoline.

In groep 2 sprong Yoni op Dubbelmini haar doorgangen van de voorronden feilloos door en eindigde zij op een bevredigende 15° plaats. Met haar synchroonpartner Grace Chezzi kwam ze diezelfde dag nog in competitie bij de 17-18 jarigen. Yoni sprong een mooie en stabiele oefening, maar Grace maakte te veel verplaatsing om een finaleplaats te kunnen bereiken. Het Belgisch duo strandde op een 16-de plaats en dat had beter gekund.

Met één dagje rust was het zaterdag tijd voor de individuele strijd op Trampoline. Met enorm veel deelnemers en zeer hoog niveau lukte Yoni 2 mooie oefeningen met een hoge moeilijkheid van 9,70. Ze werd in de einduitslag 41° met een totaalscore van 81,720 punten.

Om hoger op de Wereldranking te geraken is er nog meer training nodig en het is jammer de het Stadsbestuur van Herentals deze Topgymnaste niet wil of kan steunen. Na een vermoeiende terugreis met tussenlanding in New York keerde Yoni met de Belgische delegatie moe, maar tevreden huiswaarts.

De volgende weken staan voor alle Corpus Sanum wedstrijdgymnasten van Trampoline en Tumbling enkele Interclubs op het programma ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. De deelnemers van WAGC zullen er niet te zien zijn, want zij zijn aan een beetje rust toe.

Foto's:  Grace & Yoni net voor aantreden in de wedstrijdhal.  Yoni Verdonck net na haar prachtige prestatie op Trampoline / N.